Black & blue

Alice Cescatti en Peter de Graaff

Nu te zien in de galerie

Alice Cescatti

Oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland, woont in Londen. Hoewel ze in een stedelijke omgeving leeft, is Cescatti instinctief aangetrokken tot locaties om te schilderen, die een gevoel van wildernis combineren met intens licht en kleur. Cescatti’s schilderijen zijn waterverguld met bladzilver op houten panelen. Het zijn semi-abstracte werken die licht en kleur vieren, versterkt door de achtergrond van gepolijst zilver.
Haar werk beschrijft de grote kracht en energie van onze natuurlijke omgeving.
Alice trekt de kijker in haar schilderijen met de bedoeling zich te concentreren op de mindfulness van het behoud van de natuur in al haar vormen.

Peter de Graaff

Uitgangspunt zijn bewerkte kopieën van foto’s van die gebruikt worden als eerste opzet.

Vervolgens bouwt hij zijn werk transparant op; laag voor laag, waardoor de doorkijk van de ene naar de andere laag zichtbaar blijft.

‘De kleurenpracht, het licht, de tijdloosheid. Alles voelt rijk en wonderschoon. Dan is er –letterlijk- nog een tweede, derde en vierde beeldlaag die verwijst naar het verhaal erachter, naar de mens ook als die in het beeld afwezig is. De laatste laag, gearceerde witte of zwarte verf, zorgt ervoor dat onderliggende kleuren er zacht doorheen schemeren, ze net niet helemaal bedekken. Je kan, als je wil, aan de oppervlakte blijven of door de lagen op zoek gaan.