Sabina van Gils

Over de kunstenaar

Sabina van Gils is autonoom fotograaf. In haar foto’s zoekt ze naar een wereld die je zonder haar beelden niet zomaar zou zien. Voorwerpen, mensen, dieren en landschappen plaatst ze in een nieuw licht, zodat er ruimte ontstaat tussen wat we weten en wat we zien. De beelden suggereren een andere wereld en laten de kijker nadenken over wat voor wereld dat zou kunnen zijn. 

Sabina studeerde in december 2022 cum laude af aan de Fotoacademie in Amsterdam.

Over het werk

De foto’s van Sabina vertellen verhalen. Samen met dichter Bas Belleman maakt ze nieuwe sprookjes die toch voelen alsof ze altijd al bestonden; het zijn foto’s gecombineerd met tekst. De beelden worden gepresenteerd in fotokunstwerken die lichtgeven, FairyLights. Bij ieder kunstwerk hoort een QR-code om de kijker de mogelijkheid te geven het bijbehorende sprookje – ingesproken door de dichter zelf – te beluisteren. FairyLights zijn unieke, multidisciplinaire werken, waarin beeldende kunst, fotografie en poëzie samenkomen.

Technische omschrijving 

FairyLights zijn fotokunstwerken in de vorm van muurlampjes. De foto’s zitten in een afneembare lijst met verlichting erachter. De lampjes zijn speciaal ontworpen om foto’s te presenteren en kunnen aan elkaar worden verbonden met behulp van een snoer en plug. Het snoer speelt daarnaast een rol in de esthetiek van het werk, waarbij het zorgt voor een fijne lijntekening op de muur. De lampjes kunnen los of als set aangeschaft worden en worden geleverd met een QR-code, die leidt naar een audio-opname van het sprookje dat erbij hoort. Per fotolampje geldt een beperkte oplage.

Specificaties

Materiaal: Pools grenen

Lichtbron: G4 steeklamp (12V)

Fotografische afwerking: Giclée op Backlit 

Oplage per foto: 30

Sabina van Gils