Arien Schilder

De fotografie van Ariën Schilder is een ware verkenning van weerspiegelingen en visuele illusies. 

Met een scherp oog voor detail en compositie creëert Ariën Schilder intrigerende scènes die een spel spelen met realiteit en reflectie. 

Ariën Schilder nodigt ons uit om onze perceptie uit te dagen en te ontdekken wat er zich afspeelt in de weerspiegelingen. Zijn beelden brengen een gevoel van mysterie en intrige met zich mee, waardoor we worden aangemoedigd om de wereld om ons heen op een nieuwe manier te ervaren. Hij experimenteert graag met compositie, perspectief en manipulatie van het beeld om een bijzondere visuele ervaring te creëren. 

Ariën Schilder weet ons te verrassen en te fascineren. Zijn fotografie tilt de alledaagse reflecties naar een artistiek niveau. 

Ariën Schilder (Bussum 1964) 

Terug naar de Kern van Fotografie

Ariën Schilder is een Nederlandse fotograaf woonachtig in Haarlem. Na zijn afstuderen in 2009 aan de Fotoacademie Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in portretfotografie, koesterde hij de ambitie om portretten te maken voor opdrachtgevers. 

Echter, al snel ontdekte hij dat het werken onder tijdsdruk niet bij zijn creatieve aard paste. Met een verlangen naar meer vrijheid in zijn werk, koos hij ervoor om zich meer te wijden aan vrij werk waarbij zijn portretfotografie op de achtergrond is komen te staan. 

Dit keerpunt in zijn carrière bracht hem niet alleen het plezier en de vrijheid terug die hij zocht, maar het opende ook nieuwe deuren voor creativiteit. Zonder de druk en de verwachtingen van anderen begon Schilder zijn eigen unieke stijl verder te verkennen en te ontwikkelen. 

Met zijn huidige fotografie laat Schilder het resultaat zien van zijn artistieke fotografisch proces met zijn eigen identiteit en visie. Het vastleggen van de wereld waarbij hij zich richt op schoonheid, emotie en de kracht van creativiteit. Hij nodigt kijkers uit om op een dieper niveau te kijken, te reflecteren en te genieten van zijn rijke visuele beelden.  

Arien Schilder
Archief Arien Schilder