vandeCamp & Heesterbeek

Het werk van Patricia van de Camp en Marc Heesterbeek is een gezamenlijke zoektocht naar de grenzen van de portretfotografie. Van surreële personages en vervagende genders met als basis de grens van indentiteit schuift hun werk naar een meer existentiële vraag: Wanneer is er op een portret nog sprake van een aanwezigheid? Foto’s worden door vandeCamp & Heesterbeek gedeconstrueerd tot alleen het beeld overblijft. Als omgekeerde schilders verwijderen zij alles wat niet ter zake doet. De persoon staat in dienst van het beeld en de algehele compositie in grijstinten. Het portret en ook de fotografie verdwijnt en maken plaats voor open kunstwerken. Die openheid kan door de kijker telkens weer op verschillende manieren ingevuld worden. Het is in veel van hun werken niet direct duidelijk wat er te zien is. Hun werken zijn vaak minimalistische fragmenten van personen waar texturen in wit en zwart in eerste instantie overheersen. Bij nadere beschouwing is er van alles te ondekken.

 

Patricia van de Camp heeft grafische kunst en fotografie gestudeerd aan de Rietveld Academie Amsterdam en de Design School SDU Kolding in Denemarken.
Marc Heesterbeek heeft architectuur en stedenbouw gestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en ruimtevaart architectuur aan het SICSA in Houston.

In 2018 hebben ze besloten om samen hun fotografische kunst naar buiten te brengen onder de naam vandeCamp & Heesterbeek. Hun werk wordt in edities verkocht door geselecteerde galeries aan kunstliefhebbers in Nederland, Verenigde Staten, Brazilië en Israël.

vandeCamp & Heesterbeek