Beschikbaar werk van Rob Jacobs

Rob Jacobs

Rob Jacobs (1957)

Kunstschilder en Jazzmuzikant.

De schilderijen van Rob weerspiegelen zijn innerlijke beleving van de werkelijkheid. Een schets maakt hij niet. Net als in de Jazz muziek ontstaan zijn schilderijen al improviserend.

 

Direct schilderend op het doek laat hij op haast meditatieve wijze de beelden ontstaan.
Zijn verfijnde gevoel voor kleuren maken dat de toeschouwer meegevoerd wordt en weg kan dromen in de landschappen en stillevens. Hij weet de essentie van het licht en de sfeer op bijzonder treffende wijze te verbeelden.
De broeierige landschappen met warme kleuren en lange schaduwen doen je verlangen naar een goed glas wijn op een zuid Europees terras. De harmonieuze stillevens geven je een mysterieus gevoel van geborgenheid alsof je thuiskomt.
Zijn gevarieerde stijl heeft veel oosterse invloeden.
Zijn schilderijen zijn geabstraheerd modern en zijn opgebouwd uit meerdere kleurvakken, transparante lagen en veel verschillende structuren. Hierdoor ontstaat een bijzondere gelaagdheid en weet hij een haast driedimensionaal effect te bewerkstelligen.
Hij weet op geraffineerde wijze zijn interpretatie van de thema’s voelbaar te maken.
Hij voert de kijker mee in zijn prachtige belevingswereld waar je iedere keer weer met een andere blik naar kunt kijken.
Dat is het ware vakmanschap van de kunstenaar.

Artikelen

Eerder gepresenteerd