Joris August Verdonkschot

Joris August Verdonkschot heeft zich jarenlang bezig gehouden met film.
Naast studies Rechten en Cultuurwetenschappen verdiepte hij zich voornamelijk in het schrijven van scripts voor speelfilms.
Op latere leeftijd ontwikkelde hij zich, als autodidact in het beeldhouwen, een passie waaraan hij zich nu al 30 jaar wijdt.

Tevens heeft hij zich toegelegd op het schrijven van (lied)teksten, (naakt)fotogafie, choreograferen en het maken van film-shorts.

Verdonkschot werd opgeleid aan de Nederlandse Filmacademie en startte in 1969 zijn eigen productiemaatschappij. Hij hield zich bezig met film en dans en produceerde documentaires, bioscoopreclames en twee korte speelfilms.[2] In 1986 legde hij zich toe op studiofotografie. Begin jaren negentig kwam hij in het Bargello in Florence in aanraking met de klassieke beeldhouwkunst en het werk van onder anderen Cellini. Het inspireerde hem om zelf met klei aan de slag te gaan en in 1992 had hij zijn eerste expositie als beeldhouwer. Hij volgde enkele jaren lessen bij Karel Gomes(1993-1996). In 1997 richtte Verdonkschot het Haarlems Beeldhouwatelier op. Hij maakt expressieve bronzen beelden, waarin het naakte menselijk lichaam een terugkerend motief is.

Show

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *