Galerie Année
Gedempte Oude Gracht 33
2011 GL Haarlem NL

mail@galerieannee.nl
+31 (0)23 5325231

Annelies Année
info@galerieannee.nl 
+31 (0)6 24218488

Peter Binkhorst
peter@galerieannee.nl
+31 (0)6 54266582

Dorien van Diemen

OPEN

donderdag – zaterdag: 11.00 – 17.30
1e zondag vd maand:13.00 – 17.00
en natuurlijk op afspraak.​

Subscribe to our mailing

Galerie Année  biedt al ruim 30 jaar contemporaine kunst; schilderijen, beelden, glas, fotografie en sieraden. Van eigentijds plein-air impressionisme tot beelden van gegoten glas. Altijd kwalitatief hoogwaardige kunst met een aantoonbaar eigen beeldtaal van kunstenaars van binnen en buiten Nederland. Middenin het hart van Haarlem kunnen deze kunstenaars over een langere periode gevolgd worden, aangezien de galerie ze met regelmaat laat terugkeren in haar exposities en bijna altijd werken in stock heeft.

De exposities bestaan uit combinaties van twee en driedimensionaal werk die een bepaalde sfeer in elkaar versterken, er zijn zo’n acht exposities per jaar. Deze worden met grote zorg ingericht in de lichte tentoonstellingsruimte die de volle aandacht laat aan de kunst.

Daarnaast neemt de galerie deel aan evenementen zoals Stripdagen Haarlem, met origineel werk van grote namen uit de Stripwereld zoals Joost Swarte, Lorenzo Mattotti, Jacques de Loustal, Guido van Driel, Hanco Kolk, Chris Ware en anderen.

De galerie is al sinds 1995 bezig zich te profileren op diverse nationale beurzen, waaronder momenteel Affordable Art Fair Amsterdam, Naarden The Art Fair en Art Laren.

Galerie Année opende in 1992 haar deuren en is uitgegroeid tot een professioneel kunstbedrijf dat uitstekende service biedt, zowel wat betreft advies als zakelijk.

Gastvrouw/eigenaar Annelies Année en haar man Peter Binkhorst maken, als ervaren galeristen dat de bezoeker zich welkom voelt en geven alle ruimte om de expositie te verkennen. Zij bieden informatie over kunst en kunstenaar en de mogelijkheid om uitgebreid advies in te winnen over een aankoop.

De duurzame samenwerking met de, aan de galerie verbonden kunstenaars en een ruime kennis van het hedendaagse kunstaanbod vormen de basis waarop de galerie kunstliefhebbers adviseert en assisteert bij het verwerven en plaatsen van hoogwaardige,  betaalbare kunstwerken in de eigen omgeving.

Annelies Année

Peter Binkhorst

blank