UITGELICHT

Ton Mertens

31 maart – 13 april 2021

In zijn schilderijen verbindt Mertens elementen uit verschillende invloedsferen, cultuurgebieden en tijdperken.
Hij creëert een nieuwe werkelijkheid die boven de gebruikelijke referentiekaders uitstijgt. Mertens heeft een authentieke en eigenzinnige stijl waarbij hij geen onderscheid maakt tussen een plaats, een geschiedenis, een droom, een cultuur of een zogeheten realiteit; het hier en nu.

Het zijn verschijnselen en details die hij op een eclectische en encyclopedische manier verwerkt, waarbij de geschilderde omlijsting tevens een eigen verhaal vertelt. Ieder werk heeft zijn eigen avontuur en een eigen identiteit.

Zijn oeuvre intrigeert door de visuele kracht en kleurenrijkdom, is spannend en maakt nieuwsgierig.

1970 – werkt in Parijs
1972 – Vrije Academie in Den Haag
1972-1980 – woont en werkt in Parijs
1982 – Academie St. Joost
1984 – woont en werkt in New York
1988 – studie oude fresco techniek in Macedonia

Exposeert in binnen en buitenland 2010 – tot heden Galerie Année

Heeft werken in prive collecties in binnen en buitenland

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Galerie Année start vanaf 17/2/21 met ‘UITGELICHT‘ een serie intieme raamexposities waarin elke twee weken een kunstenaar wordt ‘UITGELICHT’.
 
Aansluitend laten wij in de galerie nieuw werk te zien van: Ursula van de Bunte – fotografie; Anneke Bruin – porseleinen bloemen voor aan de wand en wandvaasjes; Anne Rose Regenboog – kubusobjecten; Titus Brein – fotografie; Martine de Ruiter –  grote bloem ‘paletstukken’ schilderijen; Hilde Trip – nature art; Peter de Graaff – groot formaat olieverfschilderijen; Dina Belga – verfijnde bloemenschilderijen en kippen portretten; Harry de Leeuw – bronzen beelden en wandobjecten; Marjan Jaspers – encaustiek paneeltjes over IJsland en bijzondere wezens voor aan de wand en werk van Alice Cescatti – geschilderde land en zeeschappen op paneel met bladzilver.
 
Bel, app of mail ons voor een afspraak, (thuis)bezichtiging, bezoek of  andere informatie. Wij zijn u graag van dienst!