UITGELICHT

Luc Peters

tot en met 6 juli 2021

Ook na deze expositie is het werk te zien in onze galerie

Luc Peters (1950) is een anachronisch (antiek en hedendaags) kunstenaar. Een beeldhouwer van nieuwe ordes, een ‘uitvinder van antieken’ uit het heden.

Archeologie, klassieke oudheid maar ook barokke, gotische en natuurlijke elementen zijn van invloed op zijn werk.
Hij maakt gebruik van materialen die al een eerdere bestemming hebben gehad, maar ook hout, steen, metaal en beton.

Samen met de ‘onorthodoxe’ materialen, restanten van de werkelijkheid, gevonden ‘littekens van de tijd’ of ‘fossielen’, zoals hij ze zelf vaak noemt worden ze ‘samengesmolten’ tot een object.

Zo ontstaan zijn beelden, die onvoltooid en aangetast lijken.
Zijn werk is krachtig door toepassing van innovatieve technieken, hij geeft de ‘archeologische vondsten’ als het ware zijn stempel mee.

Het werk van Luc Peters wordt wel eens omschreven als stralende vruchten van de frontale botsing tussen klassiek en hedendaags – Pop-Art uit de Griekse oudheid.

Zijn sculpturen zijn vernieuwend, anders en gedurfd.

‘Ik hoop dat als iemand naar mijn werk kijkt, hij of zij de stilte ervaart en kan wegdromen.’

1970 – 1975 Kunstacademies Tilburg en Maastricht.

Exposeert in galeries en op beurzen in binnen en buitenland

2019 – heden Galerie Année

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Galerie Année start vanaf 17/2/21 met ‘UITGELICHT‘ een serie intieme raamexposities waarin elke twee weken een kunstenaar wordt ‘UITGELICHT’.
 
Aansluitend laten wij in de galerie nieuw werk te zien van: Harry Agema – porselein; Sasja Wagenaar – stillevens in acrylverf; Ursula van de Bunte – fotografie; Anneke Bruin – porseleinen bloemen voor aan de wand en wandvaasjes; Ton Mertens – schilderijen;  Anne Rose Regenboog – kubusobjecten; Titus Brein – fotografie; Martine de Ruiter –  grote bloem ‘paletstukken’ schilderijen; Hilde Trip – nature art; Peter de Graaff – groot formaat olieverfschilderijen; Dina Belga – verfijnde bloemenschilderijen en kippen portretten; Harry de Leeuw – bronzen beelden en wandobjecten; Marjan Jaspers – encaustiek paneeltjes over IJsland en bijzondere wezens voor aan de wand en werk van Alice Cescatti – geschilderde land en zeeschappen op paneel met bladzilver.
 
Bel, app of mail ons voor een afspraak, (thuis)bezichtiging, bezoek of  andere informatie. Wij zijn u graag van dienst!