Titus Meeuws

schildert op locatie en in atelier.  Hij gaat de race tegen de tijd aan die het schilderen in de open lucht met zich meebrengt. Wanneer de zon van positie verandert, veranderen ook de kleur van het licht en de richting van de schaduwen. Het schilderij moet dan in de basis klaar zijn. Zijn voornaamste thema’s zijn stadsgezichten, portretten en luchten. Hij toont zijn aquarellen, maar daarnaast tekent hij en schildert hij met olieverf op doek.

De aquarellen zijn momentopnamen van straten, gevels en pleinen waarin licht en schaduw de vormen definiëren. Hier en daar is wat meer detail aangebracht met de lichte toets van de tekenaar. Ondanks de snelle observatie houdt hij volkomen controle over zijn medium. Hij gebruikt het wit van het papier meesterlijk en laat de kleuren mooi vloeien. Zo ontstaan stadsbeelden doordrenkt van atmosfeer. Door het Hollandse mistige licht in de straten glinstert hier en daar een hint van een waterig zonnetje, waardoor net genoeg levendige hooglichten ontstaan. Ook een oranje zonnewering of de kleur van baksteen brengen warmte in de taferelen.

In de meeste werken komen geen auto’s voor, geen reclame, en de kleding van de figuren die door de straten lopen is ondefinieerbaar. Deze aquarellen zouden zo uit de 19e eeuw kunnen komen.  Maar dan zien we een bakfietsmoeder en zijn we terug in het nu. Titus Meeuws’ werk is eigentijds en tijdloos.

Er is een nieuwe serie stadsgezichten, waaronder wat Haarlemse taferelen.

Show
Titus Meeuws
WELKOM

bij Galerie Année.

Dé galerie voor liefhebbers en verzamelaars van hedendaagse moderne kunst.

Wij presenteren werk van binnen- en buitenlandse professionele kunstenaars in verschillende disciplines.

Wij zien u graag in de galerie!

OPEN

donderdag – zaterdag: 11.00 – 17.30
1e zondag van de maand:13.00 – 17.00
en natuurlijk op afspraak.

CONTACT

Galerie Année
Gedempte Oude Gracht 33
2011 GL Haarlem NL

✉️ mail@galerieannee.nl

☏  +31 (0)23 5325231

MORE……

NIEUWSBRIEF
Copyright All Rights Reserved © 2020

Galerie Année Haarlem