UITGELICHT

Sonja Brussen

tot en met 22 november 2021

Voor plein-air kunstenaar Sonja Brussen (1974) is de natuur de grootste inspiratiebron. Ze gaat eropuit om het moment te vangen. Het is een voortdurende jacht, een dagelijkse zoektocht om licht, water, land, lucht en ruimte vast te leggen. De natuur, die haar al vanaf jong heeft gefascineerd, legt ze het liefst vast met een minimum aan menselijke invloeden.

Haar krachtige werken, die impressionisme en expressionisme verbinden, worden door Sonja Brussen, vaak op groot formaat, alla prima geschil- derd (nat-in-nat). Haar techniek en kleurgebruik zijn sterk en zeer persoonlijk. In het veld laat ze zich beïnvloeden door wat er gaande is in de natuur: zon, kou, wind, regen. Al deze invloeden dragen bij aan de totstandkoming en sfeer van haar werk. Daar hoort voor haar ook het geluid van de natuur bij: de vogels, de wind, een plons in het water en het geritsel in de struiken. Die natuurbeleving is zo intens, dat je, als je naar haar werken kijkt, je direct ervaart dat je midden in dat stukje natuur staat. Je kijkt daardoor niet alleen naar een afbeelding van de natuur, maar je maakt er als het ware onderdeel van uit.

Vanaf 1998 zelfstudie, diverse docenten en afgerond met de ArteZ upgrade.
Schildert internationaal als Artist in residence en neemt regelmatig deel aan plein air festivals.

Haar werk is opgenomen in privé-, bedrijven- en museale collecties in binnen en buitenland. Exposeert vanaf 1998 in binnen en buitenland. vanaf 2015 – heden Galerie Année.

Ook na deze expositie is het werk te zien in onze galerie

Galerie Année start vanaf 17/2/21 met ‘UITGELICHT‘ een serie intieme raamexposities waarin elke twee weken een kunstenaar wordt ‘UITGELICHT’.