UITGELICHT

Peter de Graaff

17 maart – 31 maart

Peter de Graaff (1961) is een schilder tout court. In zijn zoektocht naar het ‘ultieme’ schilderij maakt hij gretig gebruik van het eeuwenoude vocabulaire van de schilderkunst.

In zijn recente schilderijen is het plezier in het schilderen zichtbaar aanwezig.

In de schilderijen staan figuren en het interieur centraal. 

Uitgangspunt zijn bewerkte kopieën van foto’s van personages en historische interieurs die gebruikt worden als eerste opzet. 

Vervolgens bouwt hij zijn werk transparant op; laag voor laag, waardoor de doorkijk van de ene naar de andere laag zichtbaar blijft. 

‘De kleurenpracht, het licht, de tijdloosheid. Alles voelt rijk en wonderschoon. Dan is er –letterlijk- nog een tweede, derde en vierde beeldlaag die verwijst naar het verhaal erachter, naar de mens ook als die in het beeld afwezig is. De laatste laag, gearceerde witte of zwarte verf, zorgt ervoor dat onderliggende kleuren er zacht doorheen schemeren, ze net niet helemaal bedekken. Je kan, als je wil, aan de oppervlakte blijven of door de lagen op zoek gaan.

Daar laat zich de keerzijde zien. Deze lagen, de verschillende ‘momenten’  in het schilderij bewegen zich als het ware door de tijd en komen in het bewustzijn van de toeschouwer samen tot één geheel, één beleving.’

Rijksakademie –  Amsterdam van 1990 – 1992

Exposeert vanaf 1990 in binnen en buitenland.

van 2017 – heden Galerie Année

Werk in privé en bedrijfs collecties in binnen en buitenland o.a.

OCE vd Grinten, Venlo (NL)

Museum Voorlinden , Wassenaar (NL)

l Berger , Amsterdam (NL)

Lecoutre , Knokke (B)

Lorre , Dendermonde (B)

Franken , Parijs/Reims (F)

Shell , Alphen (NL)

J v Thienen Amsterdam, (NL)

LUMC, Leiden (NL)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Galerie Année start vanaf 17/2/21 met ‘UITGELICHT‘ een serie intieme raamexposities waarin elke twee weken een kunstenaar wordt ‘UITGELICHT’.
 
Aansluitend laten wij in de galerie nieuw werk te zien van: Ursula van de Bunte – fotografie; Anneke Bruin – porseleinen bloemen voor aan de wand en wandvaasjes; Anne Rose Regenboog – kubusobjecten; Titus Brein – fotografie; Martine de Ruiter –  grote bloem ‘paletstukken’ schilderijen; Hilde Trip – nature art; Peter de Graaff – groot formaat olieverfschilderijen; Dina Belga – verfijnde bloemenschilderijen en kippen portretten; Harry de Leeuw – bronzen beelden en wandobjecten; Marjan Jaspers – encaustiek paneeltjes over IJsland en bijzondere wezens voor aan de wand en werk van Alice Cescatti – geschilderde land en zeeschappen op paneel met bladzilver.
 
Bel, app of mail ons voor een afspraak, (thuis)bezichtiging, bezoek of  andere informatie. Wij zijn u graag van dienst!