UITGELICHT

Harry de Leeuw

13 – 25 mei 2021

Harry de Leeuw (1957) is een beeldhouwer die op eigen wijze werkt in brons.
Het werk valt onder het lyrisch realisme met als inspiratiebron landschap en architectuur. Grensgebieden als bruggen, poorten, deuren en torens leveren een interessant spanningsveld. Door eenvoud, weinig decoraties en elementen te isoleren, komen de composities het sterkst naar voren. Het maakt het accentueren van bepaalde aspecten van zijn onderwerp mogelijk.

Alle elementen van het landschap geven hem een gevoel van vrijheid en rust.
Wat aan de sfeer in het werk van de Leeuw bijdraagt is het gebruik van de rauwe giethuid van het brons. Harry giet zijn werk zelf, waardoor hij het proces naar zijn hand kan zetten. Hierdoor heeft hij een geheel eigen handschrift ontwikkeld.

De Leeuw streeft ernaar om zijn verhaal op herkenbare manier weer te geven, een sfeer, open voor eigen herinneringen en verhalen.

Harry is in 1987 afgestudeerd aan de Nieuwe lerarenopleiding te Nijmegen.
1989 – 1993 Steenhouwen, bij Peter Dekkers

Exposeert vanaf 1989 bij diverse galeries, beeldentuinen en op beurzen in binnen en buitenland.
Van 2017 – heden bij Galerie Année.
Harry’s werk is opgenomen in privé, bedrijfs collecties en openbare ruimten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
Galerie Année start vanaf 17/2/21 met ‘UITGELICHT‘ een serie intieme raamexposities waarin elke twee weken een kunstenaar wordt ‘UITGELICHT’.
 
Aansluitend laten wij in de galerie nieuw werk te zien van: Sasja Wagenaar – stillevens in acrylverf; Ursula van de Bunte – fotografie; Anneke Bruin – porseleinen bloemen voor aan de wand en wandvaasjes; Ton Mertens – schilderijen;  Anne Rose Regenboog – kubusobjecten; Titus Brein – fotografie; Martine de Ruiter –  grote bloem ‘paletstukken’ schilderijen; Hilde Trip – nature art; Peter de Graaff – groot formaat olieverfschilderijen; Dina Belga – verfijnde bloemenschilderijen en kippen portretten; Harry de Leeuw – bronzen beelden en wandobjecten; Marjan Jaspers – encaustiek paneeltjes over IJsland en bijzondere wezens voor aan de wand en werk van Alice Cescatti – geschilderde land en zeeschappen op paneel met bladzilver.
 
Bel, app of mail ons voor een afspraak, (thuis)bezichtiging, bezoek of  andere informatie. Wij zijn u graag van dienst!
 
× Product has been added to your cart