UITGELICHT

Dina Belga

vanaf 6 januari 2022

In het werk van Dina Belga (1956) staat de natuur centraal. Plant, bloem, tuin en dier vormen het onderwerp van schilderijen en aquarellen
waarin natuurobservatie samen gaat met aandacht voor kleur en compositie. Dina wordt met haar olieverfschilderijen en aquarellen gerekend tot de ‘Noordelijke Realisten’.

‘De laatste jaren werk ik in hoofdzaak met bloemen. Uit liefhebberstuinen en bij gespecialiseerde kwekerijen mag ik bloemen plukken. Ik werk graag met bloemen die niet voor de vaas gekweekt zijn, maar die in de tuin en in het wild te vinden zijn. Thuis maak ik schikkingen die ik met de technische hulp van partner Ed Ubels uitvoerig op de foto zet. Uit dit inmiddels grote fotoarchief zoek ik naar complexe composities in vorm, licht en kleur. Soms wordt dit een haast abstracte voorstelling. Glacerend schilderen, met olieverf, laag over laag geeft kleuren de enorme diepte en intensiteit die ik zoek.

Tijd valt weg als ik schilder. Het blijft een uitdaging om te te proberen te benaderen wat ik in gedachten heb, dat is een mooie drijfveer.’

1976 – 1981 Minerva, vrije afdeling schilderen, grafiek ABK
1981 – 1984 Minerva, 1e graad tekenen kunstgeschiedenis

Werk is in bezit van particulieren, bedrijven en musea en is te koop bij diverse galeries.

Sinds 2015 bij de Galerie Anńee

Galerie Année is begin 2021 gestart met ‘U I T G E L I C H T‘,
een serie intieme raam exposities waarin elke twee weken een kunstenaar wordt uitgelicht. Dit jaar in juni bestaat Galerie Année 30 jaar.
In de aanloop naar deze mijlpaal verzamelen wij onze UITGELICHT pagina’s en bundelen
deze in een boek wat begin juni klaar is om te worden gepresenteerd.