Van der Vegt

1953, Dalfsen  volgde de Groningse academie Minerva van 1974-1979, woont in Amsterdam en heeft zijn ateliers op Ruigoord en in Amsterdam. Vanaf 1979 wordt zijn werk met grote regelmaat geëxposeerd in binnen- en buitenland. Naast het schilderen van portretten , ook bijvoorbeeld het portret van Johan Cruijff, wat in de Arena hangt, gemaakt in opdracht van de Gemeente Amsterdam, stillevens, dieren en naakten wordt hij in toenemende mate in binnen- en buitenland beschouwd als “de” schilder van bloemen , bloesems en gebladerte.

De benadering van Van der Vegt heeft het genre Bloemstillevens een nieuwe impuls gegeven. Het heeft een ongekende vitaliteit en dynamiek gekregen.

Zijn werk was onder meer te zien in solo-presentaties in het Singer Museum te Laren( 2000 ) , in het Stadspaleis Het Markiezenhof te Bergen op Zoom ( 2002 ) , in het Museum ‘t Coopmanshus te Franeker ( 2002 ) , in het Noord Brabants Museum te ‘s Hertogenbosch, ( 2004 ) , in het Amsterdams Museum [2009] , bij de Europese Commissie in Luxemburg , de Europese Commissie plus de Ned, Ambassade in Brussel [2011-2012] en bij Museum Mohlmann te Appingedam, jaarlijks, waar , net als in het Drents Museum in Assen, werk van hem in de vaste collectie is opgenomen . In 2014 op Amsterdam Realisme, ArtZaanstad en in Hong Kong ,Affordable Art Fair , gallery Asian Art de Vivre. In 2015 deelname aan de De Wereld Draait Door POP-UP

Tentoonstelling in het Allard Pierson Museum met een werk uit de collectie Drents Museum. Nu, 2017, in het Drents Museum, deelname aan de tentoonstelling “Zelfportretten” met werk uit de collectie van het museum en in Museum Mohlmann, nieuw werk in de tentoonstelling “Stapel op Vee”

Van der Vegt
× Product has been added to your cart