Leo van der Vlist

Leo van der Vlist is geboren (1965) bij de schilderswerkplaats aan het buurtschap ‘de Molenbrug’ gelegen nabij Bodegraven.
Hier waren zijn vader en grootvader huisschilder. Vertrouwd met verf werd hij opgeleid tot huisschilder, maar geleidelijk ging zijn voorkeur steeds meer uit naar de artistieke mogelijkheden van verf en verruilde hij de ladder, verfbus en de huisschilderkwast voor het palet, penselen en de ezel van de kunstschilder.

In navolging van de grote schilders uit het ‘Hollands Impressionisme’ van de late 19e eeuw, werkt hij graag ‘en plein air’ (schilderen in de buitenlucht) om de atmosfeer en het licht van de natuur in één keer in olieverf te vangen.

Naast kunstschilder is Leo polder –en korenmolenaar. Beroepsmatig op zowel korenmolen ‘de Zwaluw’ in Kesteren als reservemolenaar op de vier nog daadwerkelijk in bedrijf zijnde poldermolens van de ‘Drooggemaakte Polder aan de Westzijde van Aarlanderveen’. Daarnaast ruim 30 jaar als ‘vrijwillig molenaar’ op de water(polder)molen van de Weijpoortse polder in Nieuwerbrug.

Leo heeft geëxposeerd in Haarlem, Utrecht, Amsterdam, Oudewater, Bodegraven, Elkerzee, Wierden, Gouda, Diepenheim, Reeuwijk, Nieuwkoop, Leeuwarden, den Haag en in Frankrijk.

Zijn schilderijen hangen in Nederland en over de hele wereld zoals in de Verenigde Staten, Frankrijk, China, België, Australië, Nieuw Zeeland, Scandinavia en Japan.

Show
Leo van der Vlist
WELKOM

bij Galerie Année.

Dé galerie voor liefhebbers en verzamelaars van hedendaagse moderne kunst.

Wij presenteren werk van binnen- en buitenlandse professionele kunstenaars in verschillende disciplines.

Wij zien u graag in de galerie!

OPEN

donderdag – zaterdag: 11.00 – 17.30
1e zondag van de maand:13.00 – 17.00
en natuurlijk op afspraak.

CONTACT

Galerie Année
Gedempte Oude Gracht 33
2011 GL Haarlem NL

✉️ mail@galerieannee.nl

☏  +31 (0)23 5325231

MORE……

NIEUWSBRIEF

Copyright All Rights Reserved © 2021

Galerie Année Haarlem