Marjan Jaspers

Expositie ‘Flower Power’

van 11 juli tot en met 15 augustus 2020

Read More


Marjan Jaspers toont een aantal ‘was-schetsen’, encaustiek; een techniek waar ze bijenwas mengt met pigmenten en olieverf. De onvoorspelbaarheid van deze techniek loopt parallel aan het immer onvoorspelbare landschap van IJsland, dat zij zojuist voor de tweede keer bezocht. Tussen diep zwart en het helderste blauw komen alle tinten grijs voor in deze, bijna gebeeldhouwde, indrukwekkende impressies van zeeën, vulkanen en geisers.

Algemeen
Op het platte vlak een imaginaire wereld en in de ruimte driedimensionale dingen van klei en gevonden voorwerpen maken. Dat is wat ik doe.
Eindeloos zijn de mogelijkheden om aan fantasie, visie, verontwaardiging, verwondering, humor, aandacht en mededogen voor de wereld, vorm te geven op mijn manier.
Binnen de werkwijze wordt ruimte gelaten voor “toevallige” vondsten, voor het intuïtieve moment, momenten waarbij je bereid bent om de eigen controle los te laten, en in dat vacuüm gebeuren vaak onvoorspelbare en mooie dingen.

Video schilderijen
Als nieuwsgierig mens en kunstenaar gaat de zoektocht naar bijzondere combinaties van technieken in het werk door en vindt o.a. zijn neerslag in de video-schilderijen.
Het stilstaande beeld en de bewegende beelden van het filmpje vertellen met elkaar een sterker verhaal.
www.marjanjaspers.nl