Thea Figee (Soest, 1952) woont en werkt in Utrecht. Afgestudeerd als graficus ontwikkelde ze een geheel eigen gemengde grafische techniek die dicht tegen het schilderen aan ligt. Huid, structuren, kleur, transparantie, de materialen verf en inkt dagen haar uit. Sinds 1999 is daar ook geblazen glas bijgekomen.
Zorg, bewondering en liefde voor de natuur is haar basis, de allergrootste inspiratie. De zee, rivieren en alles wat er constant in beweging is en altijd van schoonheid verhaalt leidt vaak direct naar een geblazen glasunica. De eerste glasunica ontstonden in De Oude Horn in Acquoy in samenwerking met meesterglasblazer Bernard Heesen en inmiddels werkt ze in de glasblazerij van Leerdam uitsluitend met meesterglasblazer Geir Nustad. Tussen het geblazen glas, de grafische werken (ook unica) en de schilderijen is een constante wisselwerking.
Het werk wordt regelmatig in galeries getoond en is in verschillende particuliere, bedrijfs (Triodos, NZA) en museale collecties, waaronder het Nationaal Glasmuseum in Leerdam en het Hentrich Glasmuseum in Düsseldorf.

Thea Figee

Available work

Presented earlier

Exhibitions

Thea Figee

Expositie 25 mei – 29 juni 2019

Thea Figee, Ans Zondag en Paul Kubic.
Read More
Thea Figee  ''

Thea Figee

25 mei – 29 juni 2019
Read More