Marjan Jaspers (1949, opgeleid aan de Gerrit Rietveld academie Amsterdam) is buitengewoon veelzijdig en werkt o.a. in keramiek, aquarel, encaustiek, mixed media en video art. Het werk is ontroerend en humoristisch, soms ietwat surreëel en zeer fijnzinnig uitgevoerd. Galerie Année wil de grote diversiteit en enorme creativiteit van deze kunstenaar laten zien.

Getoond worden een serie ‘was-schetsen’, encaustiek;  een techniek waar ze bijenwas  mengt met pigmenten en olieverf. Lees meer…..

 

Marjan Jaspers  'IJsland'

Available work

Presented earlier

Exhibitions

Emile van der Kruk  ''

Expositie ‘Ruimte’

EXPOSITIE ‘Ruimte’  van 13 april tot en met 18 mei 2019 Emile van der Kruk, Tamara Giesberts, Hannah Blom,Peter de Graaff, Malou Nahuys, Marjan Jaspers en Anne Rose Regenboog Emile van der Kruk. Zijn robuuste houten beelden
Read More
First Art Fair 2019

First Art Fair 2019

van 16 tot en met 20 januari 2019
Read More
gvv, Peter de Graaff  'The weight of the world'

EXPOSITIE

van 6 oktober tot en met 17 november 2018 Peter de Graaff  schilderijen Anne Rose Regenboog  objecten en sieraden Marjan Jaspers  schilderijen, tekeningen en beelden   Wij zien u graag op de opening
Read More
Corjan Nodelijk, Troela , mixed media 24 x 32 x 16 cm.

First Art Fair 2018

  Tot en met 24 februari 2018 Te presenteren kunstenaars: Alice Cescatti, Hans Versfelt, Dorien van Diemen, Juane Xue, Harry de Leeuw, Barbara Perquin, Suus Kooijman, Peter de Graaff, Ursula, Marjan
Read More

Marjan Jaspers informatie

Marjan Jaspers toont een aantal ‘was-schetsen’, encaustiek; een techniek waar ze bijenwas
Read More

Encaustiek

ENCAUSTIEK Wasschilderen (of Encaustic painting, in het Nederlands ook encaustiek genoemd) is een schildertechniek, waarbij pigmenten vermengd worden met hete bijenwas, hars en nog een paar stoffen, in verschillende kleuren. De techniek is vermoedelijk rond 1000 v.Chr. ontstaan. Ontstaan en
Read More

De onvoorspelbaarheid van deze techniek loopt parallel aan het immer onvoorspelbare landschap van IJsland, dat zij verschillende keren bezocht. Tussen diep zwart en het helderste blauw komen alle tinten grijs voor in deze, bijna gebeeldhouwde, indrukwekkende impressies van zeeën, vulkanen en geisers.

Wat weten we van dieren? Meer niet dan wel. Om het onderscheid te verkleinen tussen mens en dier geeft Jaspers in keramiek assemblages mensen dierenkoppen en dieren menselijke eigenschappen.

In een aantal van haar recente schilderijen is de surreële visie duidelijk aanwezig. Doordat personen, dieren en planten worden neergezet tegen een ongedefinieerde, vage achtergrond, een vleug kleur, lijken de werken droomvisioenen.

Aandoenlijk zijn de kleine aquarelletjes van vogels, die slapen of voor het eerst vliegen. Trefzeker neergezet, zij beheerst het medium volledig.  Als nieuwsgierig mens en kunstenaar leidt haar zoektocht naar bijzondere combinaties van technieken tot o.a. de video-schilderijen. Het stilstaande beeld van de schildering en de bewegende beelden van het filmpje vertellen samen een intrigerend verhaal. In sterk geschilderde composities van een interieur of de natuur blijven de, vaak ook geestige video’s boeien.

Beschikbaar werk van Marjan Jaspers