Ans Zondag (1959) studeerde aan de Koninklijke Academie voor kunst en vormgeving in Den Bosch.

De eerste jaren na haar afstuderen oriënteerde zij zich voornamelijk op het platte vlak. Zij exposeerde met grafisch werk en tekeningen. In 1990 besloot zij zich toe te leggen op de beeldhouwkunst.

Toen zij in Zuid Spanje belandde werd zij meteen gegrepen door de schoonheid en elegantie van Andalusische paarden. Lees meer…..  

Ans Zondag, gvv  'Ecoutez haas'

Available work

Presented earlier

Exhibitions

Thea Figee

Expositie 25 mei – 29 juni 2019

Thea Figee, Ans Zondag en Paul Kubic.
Read More
Ans Zondag, gvv  ' Ecoutez haas'

Ans Zondag

25 mei – 29 juni 2019
Read More

Galerie Année op beurs FOR REAL: De beurs voor figuratieve en realistische kunst

FOR REAL (voorheen REALISME)  is de nieuwe kunstbeurs voor actuele figuratie. FOR REAL richt zich op actuele figuratieve kunst.  De nieuwe naam gaat gepaard met een vernieuwing van het beursaanbod.
Read More

Ans Zondag legde contacten met de zigeuners – en daar in de kleine rijscholen (picadors) – begon zij met het maken van kleine paarden beelden. Zij vervaardigde tientallen plastieken direct op locatie. Terwijl de zigeuners hun paarden lieten dansen maakte Ans haar beelden.

Later legde zij zich toe op de meest uiteenlopende dieren, o.a. stieren, geiten, koeien, neushoorns, gnoes, egels, olifanten, vogels, enzovoort. Maar welk dier Ans ook maakt, zij werkt nog steeds het liefst midden tussen de dieren.

Ans gelooft dat er zo een directere uitwisseling plaats vindt tussen het dier en het beeld. Het resultaat van deze samenwerking zijn zeer gevoelige beelden, fragiel en teder of sterk en krachtig, maar altijd levendig en duidelijk aanwezig.